Madrid

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.
Lifestyle

Afgelopen juli ben ik, voor het eerst, alleen een paar dagen naar Madrid geweest. Echt, ik kan het iedereen aanraden om eens solo op reis te gaan. Nee ik ben niet in mijn eentje geweest om mijzelf zogenaamd te gaan ontdekken, maar om te ervaren hoe het is om jezelf te vermaken in een wildvreemde stad zonder bekenden om je heen.

Mijn tripje had ik geboekt bij KLM, een packagedeal. Ideaal dacht ik; ticket, transfer en verblijf in één klap geregeld. Aangekomen in het hotel bleek deze helaas niet overeen te komen met de beschrijving. Ik ben op eigen houtje naar een ander hotel gegaan, en ik heb de extra gemaakte kosten vergoed gekregen. Erg nette oplossing!

Uitzicht vanuit mijn hotelkamer op de Gran Vía.

Het eerste wat mij opviel in Madrid waren de dom geklede toeristen. Veel gewone T-shirts boven korte broeken. Oftewel; veel blote huid. Veel blote huid zorgt voor meer opname van warmte. Daarom droeg ik ook alleen maar lange witte broeken van katoen en linnen. Ook geen T-shirts, maar een overhemd dat eveneens van katoen en linnen gemaakt is. Trust me; in deze kleding heb je het een stuk aangenamer.

Eén van de adviezen die ik voor vertrek kreeg was: “Siësta, siësta; en geniet van de avond.” Het ouderwetse middagdutje zou ik lekker overslaan. Er zijn genoeg activiteiten te bedenken die binnen zijn, waar haast altijd wel airco is. Denk bijvoorbeeld aan het overweldigende Museo del Prado Desalniettemin raad ik je aan om te genieten van de avond in deze geweldige stad. Zelf genoot ik van mijn avonden op een rooftopbar met een goed boek en een biertje.  

Zoals vele moderne steden heeft Madrid ook een metro. Hier heb ik geen gebruik van gemaakt. Al snel kwam ik erachter hoe goedkoop de taxi’s daar zijn! Goedkoper dan een reguliere Uber. Naast dat ze relatief goedkoop zijn werken ze ook snel. De straten stromen door, dus je zal nooit in de file staan.

Al met al is Madrid een enorm veelzijdige stad die nooit zal gaan vervelen. Vanzelfsprekend heb ik niet alles kunnen zien wat er te zien valt, maar dat is dan voor een volgende keer. Als je er heen gaat, let dus op je kleding zodat je het niet ondragelijk warm krijgt. Deel je dagen slim in en geniet ook van die heerlijke avond.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *